Verslag Euregio Petanque Toernooi zondag 18 augustus

Op zondag 18 augustus werd in Beek weer het Euregio Pétanque Toernooi gespeeld: het jaarlijkse toernooi met teams uit Duitsland (Goch, Geldern en Emmerich) en Nederland (Beek, Leuth, Ooij, Groesbeek, Wijchen, Huissen en Nijmegen). Wethouder Erik Weijers opende het toernooi door het gooien van de eerste boule.

Er werd met goede inzet en sportiviteit gestreden om de punten, hetgeen na 3 speelrondes 4 teams opleverde die aan de finale ronde konden beginnen.

Om de 3e plaats streden de teams van de Petanque Vereniging Beek (Jan, Miriam en Willi) en De Valkatties Nijmegen (Gerda, Linda en Anke) wat aan het begin van de partij en redelijk gelijke strijd was, maar de PV. Beek uiteindelijk aan het langste eind trok. Met een stand van 13 tegen 11 werden Jan, Miriam en Willy 3e in het toernooi.

De strijd om de 1e en 2e plaats tussen team Emmerich (Detlef Jansen, Dieter Deland en Gilles Bardeau) en team Lingewaard (Ben, Hilda en Gert) was een spannende. Emmerich kwam al snel na het begin op voorsprong met 10 tegen 5 en vergrootte deze naar 12 tegen 6 met uitzicht op winst. Echter, het liep toch iets anders, want Lingewaard kwam terug naar 12 tegen 10 en rook kansen om de winst te pakken. Na een spannende laatste werpronde werd het 13 – 10 voor Emmerich.

Al met al weer een geslaagd Euregio-toernooi waar de prijzen beschikbaar waren gesteld door de Plus Nico de Wit, waarvoor dank. Het toernooi werd mede mogelijk gemaakt door het Interreg-programma Deutschland-Nederland en zijn programmapartners, medegefinancierd door de Europese Unie (EU).

Jeu de boules, een goed gevoel!      

https://www.euregio.org/action/news/item/503/het-euregio-p-tanque-toernooi

Fit Festival zondagmiddag 25 augustus!

We zouden graag zien dat er zoveel mogelijk leden/spelers komen, om enthousiast belangstel­lenden te ontvangen en een potje te spelen op avontuurlijk terrein.

Je kunt kennismaken met andere sporten/­verenigingen, waaronder Kwiek. Breng je vrienden, familie en buren mee en beleef samen een middag vol beweging, inspiratie en gezelligheid. Aanmelden kan op het formulier in De But, of klik op deze link.