Cup van Berg en Dal 2023

Op zondag 17 september werd in Beek het jeu de boules toernooi gespeeld om de ‘Cup van Berg en Dal’. Er waren teams gekomen uit Ooij, Leuth, Groesbeek ‘Den Hoek’ en Groesbeek ‘Kiek dor’ en natuurlijk van de gastvereniging Petanque Vereniging Beek. Elk team bestaat uit 3 spelers. Het weer was goed en daarom besloot de wedstrijdleiding om de wedstrijden op het buitenterrein te spelen. Het werd een sportieve en gezellige dag waarbij spannende partijen werden gespeeld. Na drie rondes werden de punten opgeteld. De derde prijs werd gewonnen door Gerrit Rikken, Henk Wouters en Frans van Vorstenbos van ‘Kiek dor’ Groesbeek met twee gewonnen wedstrijden en 15 pluspunten. Er waren twee teams met drie gewonnen wedstrijden, waardoor de pluspunten de winnaar moesten bepalen. De tweede plaats was voor Jochem Strutjen, Mirjam Arnts en Jan Arnts met 21 pluspunten. De Cup van Berg en Dal werd gewonnen door de winnaars van vorig jaar: Geert Vissers, Marian Vissers en Jan de Haard met 23 pluspunten. Het was een geslaagd toernooi waarbij weer eens duidelijk werd dat Jeu de Boule een prachtige sport is die mensen sportief samenbrengt. Als het jou iets lijkt, kom dan eens langs op de maandagavond of donderdagavond om 19 uur of de woensdagmiddag of zaterdagmiddag om 14 uur, in de sportaccommodatie naast BVC. Op zaterdag 23 september spelen de twee teams van PVBeek de eerste thuiswedstrijd van de wintercompetitie. Ook een mooie gelegenheid om als toeschouwer kennis te maken met jeu de boules.

Euregio Petanque Toernooi

Op zondag 20 augustus werd in Beek het Euregio Toernooi gespeeld. Er waren 22 teams uit de grensregio naar het bouleterrein aan de Alde Weteringweg gekomen. Elk team bestaat uit 3 spelers. De spelers kwamen uit Emmerich, Huissen, Kleve, Goch, Geldern, Leuth, Ooij, Wijchen, Nijmegen en Beek.

Om 11 uur werd de eerste boule geworpen door wethouder Erik Weijers en vervolgens begonnen de wedstrijden. U kent het vast wel: de stalen boules worden zo dicht mogelijk bij het houten butje geworpen/gerold. Een goed geplaatste boule wordt vervolgens weggeschoten. Petanque is op deze dag niet alleen een gezellig spel, maar vooral een serieuze teamsport, met veel tactische uitdagingen.

Na drie speelronden werd de tussenstand opgemaakt, waarna de finales werden gespeeld. Om de 3e plaats streden Hennie Verschuren, Els Peters en Herman van den Berg van Le Chateau Wijchen tegen Willie Janssen, Marian Hendriks en Riet Busser van PV Beek. Wijchen nam een grote voorsprong maar punt voor punt haalde Beek ze in: uitslag 13 – 12 voor Beek.

De finale speelden Hilda van Kesteren, Wil Grotens en Geert van Alst tegen Paul Hubbers, Frans Krol en Emmy Burgers van PV Beek. Het ging gelijk op tot 7 – 7 en er werd zeer voorzichtig gespeeld: het leek wel een schaakspel. Uiteindelijk wonnen Paul, Emmy en Frans van PV Beek het Euregio Toernooi 2023 met 13 -11. De prijzen waren beschikbaar gesteld door Plusmarkt Nico de Witt en het toernooi werd mede mogelijk gemaakt door Sportstimulering Berg en Dal. De professionele fotoreportage vindt u op hermanleensen.nl.

Aankondiging Euregio Petanque Toernooi 20 augustus

Op zondag 20 augustus wordt in Beek weer het Euregio Pétanque Toernooi gespeeld. We verwelkomen 24 teams uit de hele Euregio. Elk team bestaat uit 3 spelers: een zogenoemd ’triplet’.

De teams komen uit Goch, Geldern, Groesbeek, Nijmegen, Leuth, Ooij, Kleve, Huissen en Nijmegen. Vorig jaar werd het toernooi gewonnen door een team uit Geldern. Het toernooi begint om 11 uur.

Bij mooi weer spelen we buiten, en anders wijken we uit naar het prachtige jeu de boules gebouw, beide aan de Alde Weteringweg in Beek (tussen voetbal en tennis). Toeschouwers zijn van harte welkom, Vooral de finales, vanaf ongeveer 15 uur, zijn aantrekkelijk en spannend. Het toernooi wordt mogelijk gemaakt door Sportstimulering Berg en Dal.

Bol-toernooi 2023

Zaterdag 1 juli werd bij PVBeek het laatste Bol-toernooi gespeeld van 2023

Bij dit laatste toernooi werd Jan Awater herdacht die op 26 juni is overleden, hij was een van de oprichters van het Bol-gebeuren.

Vanwege het weer werd de eerste wedstrijd binnen gespeeld, de tweede wedstrijd kon buiten gespeeld worden maar de derde wedstrijd moest weer binnen gespeeld worden.

De strijd was al bijna gestreden, want PVBeek was na twee toernooien bijna niet meer in te halen. Toch werd er nog fanatiek en sportief gespeeld. Na drie ronden was de totale uitslag van de drie toernooien bekend, zoals verwacht was PVBeek de winnaar van het toernooi 24 gewonnen wedstrijden en was de wisselt- trofee voor PVBeek. Tweede was PVLeuth en derde was waren de Zilveren Kogels uit Ooij. De dagprijs was voor PVBeek 1 bestaande uit: Emmy Burgers, Frans Krol, Monique van der Linden en Jan Haard met drie gewonnen wedstrijden en 27 pluspunten.

Het waren drie mooie toernooien die volgend jaar zeker weer worden gespeeld.

Zwijnbaltoernooi 2023

Op zondag 25 juni werd ons jaarlijkse Zwijnbaltoernooi gespeeld. De naam van dit toernooi en de telling is ooit door Henk Janssen voorgesteld en wordt nu ieder jaar gespeeld. De puntentelling houdt in dat alleen de pluspunten tellen. Ondanks het warme weer waren er toch 16 deelnemers. Er werd binnen gespeeld omdat de temperatuur buiten te hoog was. De wedstrijdleiding was in handen van Paul Hubbers en Marianne v Thiel.

Er werden drie partijen gespeeld, waarbij de laatste partij toch nog buiten gespeeld werd door bijna alle teams.

Na een gezellige strijd was de uitslag bekend. Invalster en titelverdedigster Trees Tissen was eerste met 22 pluspunten zodat zij voor de tweede keer dit toernooi won. Met maar èèn punt minder, 21 pluspunten was Geert Vissers tweede en met 19 pluspunten was Riekie Groothuizen derde. De poedelprijs was voor Ivo Schönberger die met maar liefst 27 minpunten een slechte dag had.