Jacob de Graaf Vistoernooi 20 maart 2016

Op zondag 20 maart werd het Jacob de Graaf Vistoernooi gespeeld. De lekkere visjes gingen er samen met een heerlijk wijntje of iets ander “nats” goed in, evenals het leuke spel dat we speelden ter ere van het jaarlijkse, goed bezochte vistoernooi. Jacob de Graaf verzorgt ieder jaar de entourage met de gesponsorde vishapjes en diverse prijzen, die ook “heerlijk vissig” zijn. Er was een oneven aantal deelnemers. Daardoor vergde het onderdeel ‘doubletten’ veel tijd en verliep een beetje moeizaam, al was de belangstelling voor de spelers in het veld groot omdat het wel spannend was. Een keuze van de wedstrijdleiding die net even anders uitpakte, dan van tevoren bedacht, maar de sfeer was heel erg goed. Zoals eigenlijk altijd als er een toernooi in de But wordt gespeeld. Iedereen is dan extra gemotiveerd en wil natuurlijk graag winnen. Nu al helemaal, omdat er in teamverband (6 spelers) werd gestreden om de prijzen. Daar door leefde je natuurlijk mee met alle prestaties van “jouw” team.

Uiteindelijk was er een ex-aequo stand van twee teams met 11 punten. Dit betekende een bloedstollende eindwedstrijd tussen beide teams die werd gespeeld door het gehele team, maar met slechts een boule per persoon. Er werden drie maine’s (werpronden)  gespeeld en het team van Marijke Janssen, Albert Janssen, Ger Verbeet, Marian van Thiel, Marian Hoogma en Wim Derksen won daarmee het toernooi. Er werd flink gejuicht door de winnaars, en terecht: zij hadden heel goed gespeeld gedurende de gehele wedstrijd. Van harte gefeliciteerd met deze overwinning.

Het was weer hartstikke gezellig en we hebben natuurlijk nog een lekker drankje gedronken met elkaar na afloop. Bedankt Jacob!!