Euregio Toernooi

Op zondag 21 augustus werd in Beek het Euregio Petanque Toernooi gespeeld. 20 equipes uit de grensregio kwamen naar het bouleterrein aan de Alde Weteringweg. De spelers kwamen uit Kleve, Goch, Xanten, Leuth, Ooij, Nijmegen, Montferland, Emmerich en Beek. De eerste twee voorronden werden buiten gespeeld, maar vanwege de regen werden de finales in de jeu-de-bouleshal gespeeld.  De beste 6 equipes gingen door naar de finales. In de strijd om de 3e prijs won het PVBeek-team Emmy van Heumen, Henk Janssen en Paul Hubbers. De tweede prijs werd gewonnen door Anke Thissen, Stefan Thissen en  Thomas Thissen van Petanquefreunde Goch. In de finale namen Ineke Janssen, Arnold van der Pol en Leo Braam uit Nijmegen snel een voorsprong. Hier konden Dieter Deland, Gilles Bardeau en Dieter Jansen uit Emmerich weinig tegen beginnen. Met overmacht wonnen de Nijmegenaren het Euregio Toernooi: 13-2.

Wethouder Erik Weijers was gekomen om de finales te bekijken en reikte de prijzen uit.  Dankzij de bijdrage van Euregio Rijn-Waal en de inzet van de vrijwilligers kijken we terug op een sportief en gezellig toernooi. Fotograaf Henk Baron heeft zijn professionele fotoreportage gepubliceerd op www.henkbaron.nl.