Cup van Berg en Dal 2018

Op zondag 21 oktober werd er gespeeld om de ‘Cup van Berg en Dal’. Er waren 9 teams van 3 spelers naar de sporthal van de Petanque Vereniging Beek gekomen. Het toernooi werd geopend door wethouder Annelies Visser, die haar bewondering uitsprak over de vriendschappelijke contacten tussen de verschillende jeu de boules verenigingen binnen de gemeente, waarvan deze ‘Cup’ een uitvloeisel is.

Er werden 4 ronden gespeeld, waarbij steeds de winnaars tegen de winnaars speelden (en natuurlijk verliezers tegen verliezers). Daardoor had de laatste speelronde het karakter van een finale. Deze wedstrijd werd gespeeld tussen twee Leuthse teams: het team van Thea ten Westeneind, Rieky Groothuizen en Jan Tissen uit Leuth en het team van Wil Gunsing, Ben Rustten en Henk Gunsing, eveneens uit Leuth. Beide teams hadden alle drie voorronden gewonnen. Van begin af aan pakten Wil, Ben en Henk de leiding en zij wonnen de Cup met overtuiging: 13-3. In de eindrangschikking eindigde het Beekse team van Marijke Janssen, Marianne van Thiel en Albert Janssen op de tweede plaats. Door uitstekend spel verdienden Henk Verriet, Elly Verriet en Ada Basten uit Ooij de vierde prijs. De Cup ging dus voor het derde achtereenvolgende jaar naar Leuth.

Fotograaf Peter Hendriks heeft een professionele fotoreportage gemaakt. Enkele van deze Deze foto’s worden gebruikt bij een verslag op de kabelkrant van Omroep Berg en Dal.