Onderling toernooi Pétanque Vereniging Leuth-Pétanque Vereniging Beek

winnaars Elly Plass en Jan Gout van Pétanque Vereniging Beek

Zondag 30 oktober werd in de binnenaccomodatie aan de Alde Weteringweg 3 te Beek een Doublettentoernooi gespeeld tussen Leuth en Beek. Er speelden 8 teams van Beek tegen 8 teams van Leuth.Bij aankomst kreeg iedereen koffie met cake aangeboden. Er was er een welkomstwoord door de voorzitter van Beek: Frans van Heumen. Daarna legde Geert Kuster  wedstrijdleider uit hoe en op welke banen en tegen welke tegenstanders er gespeeld werd. Geert had het weer prima voor elkaar. Er werden ook lijsten opgehangen, zodat je zelf de namen van de tegenstanders kunt zien. Geert Kuster werd hierbij geassisteerd door Jan Arnts (Junior). Er werden drie rondes gespeeld. Tussen de rondes door waren er heerlijke hapjes. Na de 3 gespeelde rondes had Leuth 4+punten en Beek 4 – punten. De finale werd gespeeld tussen de nummers 1 van beide verenigingen om de eerste plaats. En de nummers 2 van beide verenigingen om de derde en vierde plaats. Voor Leuth eindigden Stella en Gerrit van Eldik op de eerste plaats voor Beek Elly Plass en Jan Gout.

Elly Plass en Jan Gout van Pétanque Vereniging Beek wonnen de spannende  finale. Stella en Gerrit van Eldijk eindigde op de eervolle tweede plaats. Wil en Henk Gunsing uit Leuth speelden tegen Marijke en Albert van PV Beek om de derde en vierde plaats. Marijke en Albert Janssen werden derde en Wil en Henk Gunsing eindigden op de vierde plaats. De aanmoedigingsprijs was deze keer voor Rien en Paul Verheijen. Het was een gezellig sfeervol en sportief toernooi er werden leuke wedstrijden gespeeld er waren bij beide finales veel toeschouwers aanwezig. Voor de prijsuitreiking wenste de voorzitter van Beek de prijswinnaars proficiat met het behaalde resultaat, bedankte de activiteitencommissie, de wedstrijdleiding en alle spelers en speelsters voor de gezellige sportieve middag. Daarna gaf hij het woord aan Geert Kuster die samen met Mirjam Arnts de prijzen uitreikte aan de prijswinnaars.

Na de prijsuitreiking dankte Gerrit van Eldik namens PV Leuth de wedstrijdleiding, de mensen aan de bar en verder alle aanwezigen voor het zeer geslaagde toernooi en stelde voor om dit jaarlijks te herhalen. Het was een goed georganiseerd en sportief treffen.

Jeu de Boules een goed gevoel!