Nieuws Pétanque Vereniging Beek: Paastoernooi

Maandag 2e Paasdag organiseerde de activiteitencommissie een Paastoernooi in de But   aan de Alde Weteringsweg 3 in Beek. Deze keer was gekozen voor een doublettentoernooi. Er waren 32 deelnemers aan dit paastoernooi. Bij binnenkomst kreeg iedereen paasgebak, met koffie of thee. Vooraf aan dit toernooi hield de voorzitter Frans van Heumen een toespraak. Iedereen luisterde aandachtig. Daarna gaf hij het woord aan Geert Kuster die samen met Mirjam Arnts de organisatie in handen hadden. Geert gaf paaseitjes aan de deelnemers en daarop stond een nummer, dat nummer moest je weer inleveren bij Geert. Nadat alle nummers waren doorgegeven kon je aan het schema dat Geert gemaakt had zien met en tegen wie je moest spelen. Er waren in totaal 3 rondes te spelen. Na de eerste ronde werd er een ruime pauze ingelast en kregen de liefhebbers advocaat met slagroom gepresenteerd door leden van de activiteitencommissie. Tussen de rondes door waren er heerlijke hapjes waar Mirjam Arnts en Elly Plass mee rond gingen. Nadat iedereen  3 rondes gespeeld had eindigde Henk Gunsing en Marie Hubbers samen met 3 gewonnen wedstrijden +28 op de eerste plaats.Zij moesten een beslissinswedstrijd spelen die gewonnen werd door Marie Hubbers. Marie Hubbers werd hierdoor eerste,Henk Gunsing tweede,en Henk Janssen eindigde ook met 3 gewonnen wedstrijden +12 op de derde plaats. de aanmoedigingsprijs was deze keer voor Corry van Doorn.Voordat de prijzen werden uitgereikt was er een dankwoord door de voorzitter die een compliment maakte aan de wedstrijdleiding,de activiteitencommissie die het weer prima voor elkaar hadden. Hij bedankte Ben en Petra Verbeet die samen als fotograaf fungeerde.De toeschouwers Dory en Henny Muis die zich hadden opgegeven om mee te spelen maar door omstandigheden niet mee konden doen maar toch wel even aanwezig waren,klasse dat jullie toch even kwamen kijken. Iedereen vond het fijn dat Dave Holster en Ans en Toon Verploegen weer aanwezig waren,hopelijk kunnen jullie de volgende keer weer meespelen.Theo van Dreumel van de wedstrijdcommissie was ook aanwezig hij volgde het spel nauwkeurig.De prijsuitreiking werd gedaan door Geert Kuster en Mirjam Arnts van de activiteitencommissie. Het was een goed georganiseerd en sportief paastoernooi,iedereen heeft van deze dag genoten. Na het toernooi werd er nog gezellig nagezeten onder het genot van een hapje en een drankje.

Jeu de Boules, een goed gevoel!