Officiële opening buitenspeelterrein Pétanque Vereniging Beek

Op zondag 10 juni opent wethouder mevrouw L. van der Aalst het nieuwe speelterrein van de P.V. Beek.

Genodigden en leden zijn welkom vanaf 14 uur. Om 14:30 uur vindt de openingshandeling plaats.

Mede dankzij de inzet van een groot aantal leden hebben we het nieuwe speelterrein kunnen realiseren, direct naast onze schitterende eigen Pétanque-sporthal.

Onze vereniging telt momenteel 75 leden. De meesten komen minstens een keer per week spelen, op maandagavond, dinsdagavond, woensdagmiddag, donderdagavond of zaterdagmiddag. Daarnaast organiseren we toernooien, doen we mee aan competities van de Nederlandse Jeu de Boules Bond (NJBB), en wisselen we regelmatig uit met de andere clubs in de (Eu)regio. Het afgelopen jaar hebben we in de hoogste regionale wintercompetitie gespeeld.

Enkele van onze vrijwilligers geven elke maand een jeugd-training. De kinderen vinden het erg leuk, en sommigen zijn daardoor ook gaan meedoen aan de regionale training die gegeven wordt met steun van de NJBB. Dit alles financieren we uit de contributies en uit de kantine-opbrengst. Ook veel lokale bedrijven ondersteunen ons, bijvoorbeeld in natura (sportprijzen), sportkleding en reclameborden in onze sporthal. Vele spelers en bezoekers komen uit alle windstreken in/langs onze sporthal+speelterrein, aantrekkelijk gelegen aan het wandelpad naar het Wylerbergmeer. Op deze plek hopen we nog vele jaren plezier te hebben aan het jeu-de-boules spel, te midden van voetbal en tennis.

De komende jaren willen we ons vooral inzetten op de volgende punten, die we ook hebben aangegeven in ons beleidsplan:

–       Het trainen van de jeugd. Het vergroten van de jeugdgroep.

–       Het verbeteren van de speelmogelijkheden voor jong en oud. Goede sportverlichting staat op onze verlanglijst.

–       Het houden van ons eerste officiële NJBB-toernooi (werd wel tijd na 20 jaar).

–       Het spelen met de clubs in de regio, uit en thuis.

De grondwerkzaamheden zijn verricht door Daamen Milieu en Grondwerken B.V. De verlichting wordt aangelegd door Kip Electroservice. H&H Hoveniers Peter van Haren zorgt voor de groene afscheiding. Gelmo zorgde voor het hekwerk.

Jeu de Boules, een goed gevoel!