Euregio Toernooi 2012

Op zondag 19 augustus werd in Beek weer het jaarlijkse Euregio Toernooi gespeeld.
60 spelers uit alle windstreken kwamen die dag naar het bouleterrein aan de Alde Weteringweg. Het toernooi werd voor het eerst op het nieuwe buitenspeelterrein gehouden, tussen BVC en de tennisclub. Het was extreem warm (34 graden) en we hadden veel bekijks van de passanten van en naar het Wylerbergmeer. De vrijwilligers van de activiteitencommissie hadden het speelterrein prachtig aangekleed en verzorgden het dorstige publiek. Er was een barbecue met gesponsord vlees, vakkundig bereid met zelfgemaakte sauzen.

De spelers kwamen uit Kleve, Goch, Geldern, Geldern-Pont, Xanten, Ooij, Leuth, Nijmegen en Beek. Eerst werden er drie voorronden gespeeld. De beste 4 equipes gingen door naar de halve finales. Het troosttoernooi werd gewonnen door Jan, Ottmar en Christoph uit Kleve. In de strijd om de 3e prijs was de equipe van Boulefreunde Geldern-Pont te sterk voor de boulers uit Leuth. De spannende finale ging tussen Jan Tissen, Ben Rutten en Theo van Dreumel van de Pétanque Vereniging Beek en Ernst Kempkens, Klaus Jacobs en Georg Hüskes van Boulegemeinschaft Geldern. Het werd een lange wedstrijd waarin het puntje-voor-puntje lang gelijkop ging. Bij de stand van 11-10 had PVBeek de verdediging goed liggen, maar na een goed geplaatste boule spatte de droom van Beek uiteen: Ernst, Claus en Georg wonnen het Euregio Toernooi met 11-13.

Dankzij de bijdrage van Euregio Rijn-Waal en Oosterpoort Wooncombinatie, en door de inzet van de vrijwilligers kijken we terug op een succesvol toernooi. De fotograaf Henk Baron heeft zijn professionele fotoreportage gepubliceerd op www.henkbaron.nl.