Clubkampioenschappen Doubletten Petanque Vereniging Beek

Zondag 25 november j.l. organiseerde PVBeek de clubkampioenschappen voor doubletten in de But aan de Alde Weteringweg 3 te Beek. Het toernooi begon precies om 11.00 uur. 20 doubletten teams hadden zich hiervoor opgegeven, waaronder veel nieuwe leden die samen een doubletten team vormden. Er werden 3 rondes gespeeld en een finale ronde. Bij binnenkomst kreeg iedereen koffie met een heerlijke appelflap. Deze appelflappen (een echte lekkernij) waren gebakken door Ine Gout. Voorafgaand aan het toernooi sprak de voorzitter een openingswoord. Daarna was het woord aan de wedstrijdleiding en na het uitleggen van de speelwijze door Kees Rijk kon het mooie Jeu de Boules spel beginnen. Theo van Dreumel verzorgde het schema zodat iedereen kon zien met en tegen wie je moest spelen. Er was een A poule en een B poule. In beide poules speelden 10 doubletten. Tussen de rondes door was er genoeg gelegenheid om wat te eten en te drinken. Rond half een werd er een grote pauze gehouden. Daarbij werd Chinese tomatensoep geserveerd met stokbrood en kruidenboter. Deze overheerlijke soep was gemaakt door Jan Tissen. Er werd goed gespeeld. Het waren sportieve en spannende partijen. Na de drie gespeelde partijen waren in de A poule de winnaars Mirjam en Jan Arnts. In de B poule Kees Rijk en Henk Janssen. Deze twee teams moesten in de finale tegen elkaar spelen. Als scheidsrechter voor deze finale fungeerde Paul Hubbers. Mirjam en Jan Arnts wonnen deze spannende finale onder toeziend oog van de scheidsrechter en vele toeschouwers met 13-4: een geweldige prestatie. Zij wonnen hiermee de wisselbeker en een mooie medaille. Na de prijsuitreiking was er nog een woord van dank door de voorzitter en daarna werd er nog gezellig nagezeten onder het genot van een hapje en een drankje. De foto’s werden deze dag gemaakt door Ben Verbeet. Een compliment aan de wedstrijdcommissie en activiteitencommissie die alles weer zo goed geregeld en voorbereid hadden: het was een zeer geslaagd toernooi.

Wintercompetitie.

Zaterdag 24 november speelde PVBeek 1  in de 2e klasse A de uitwedstrijd tegen De Teerling 1 in Tiel en wonnen daar met 6-3. Door deze uitslag hebben ze 3 winstpunten behaald en staan nu bovenaan in hun klasse: een geweldig resultaat. De volgende thuiswedstrijd van PVBeek 1 in de 2e klasse A is op zaterdag 8 december tegen Le Château 3 uit Wijchen. De wedstrijden beginnen om 12.00 uur toeschouwers zijn welkom. Zaterdag 1 december speelde PVBeek 2 thuis in de 3e klasse A tegen Boules de Boeuf  4 uit Oss  en wonnen met 7-2 daarmee verdiende zij 3 winstpunten. PVBeek 3 speelde zaterdag 1 december in de vijfde klasse uit in Tiel tegen de Teerling 2. Zij verloren met 6-3 door dit resultaat kregen zij 3 verliespunten. Wij wensen de spelers en de speelsters nog veel succes in het verdere verloop van deze competitie.

Jeu de Boules een goed gevoel!