Nieuws Pétanque Vereniging Beek

Zaterdag 2 februari j.l. speelde PVBeek 1 in Oss tegen Boules de Boeuf 3 een belangrijke wedstrijd. Zij wonnen met 6-3 en behaalden daarmee 3 winstpunten en staan bovenaan in de 2e klasse A met 3 punten meer dan nummer twee. Zij moeten nog twee wedstrijden spelen tegen de Teerling 1 uit Tiel en tegen Le Château 3 uit Wijchen, veel succes toegewenst in de resterende wedstrijden.

Jeu  de Boules een goed gevoel! Zondag 3 februari j.l. werd een onderling doubletten toernooi gehouden tussen PVBeek en PVLeuth in de But aan de Alde Weteringweg 3 te Beek, georganiseerd door de wedstrijdcommissie. Bij binnenkomst kreeg iedereen koffie met iets lekkers erbij. vooraf aan het toernooi was er eerst een woordje door de voorzitter van PVBeek. daarna gaf de voorzitter het woord aan Paul Hubbers coördinator van de wedstrijdcommissie die samen met Theo van Dreumel de organisatie van het onderling toernooi in handen had. Er werd het een en ander toegelicht door Paul over de speelwijze en de baan indeling. Er speelden 11 doubletten teams uit Beek tegen 11 doubletten teams uit Leuth. Er werden 3 rondes gespeeld en iedere ronde speelde je tegen een ander doubletten team. Na de derde ronde was er vooraf een finale wedstrijd gepland tussen de nummer 1 van Beek en de nummer 1 van Leuth met de meeste punten. Paul Hubbers was ook scheidsrechter. Er waren mooie en bruikbare prijzen ingekocht voor dit onderlinge toernooi. Het waren sportieve en spannende wedstrijden en het was een goed georganiseerd en geslaagd toernooi. Bij Beek waren er vier teams die alle drie de wedstrijden gewonnen hadden. Bij Leuth waren er twee teams die twee wedstrijden gewonnen hadden. De finale werd gespeeld tussen de nummers 1 van PV Beek Elly Plass en Jan Gout en de nummers 1 van PV Leuth Riek en Wil Seegers. Het team van PV Beek Elly Plass en Jan Gout won deze partij. Theo van Dreumel en Jan Tissen eindigden voor PV Beek op de tweede plaats. voor PV Leuth eindigden Henk en Wil Gunsing op de tweede plaats. Op de derde plaats voor PV Beek eindigden Emmy en Frans van Heumen. Voor PV Leuth waren er twee teams op de derde plaats die evenveel punten hadden namelijk Stella en Gerrit en Marie en Trees. De aanmoedigingsprijs was deze keer voor Jan en Marijke uit Leuth. Na afloop van het toernooi bedankte de voorzitter van PV Beek Frans van Heumen de activiteitencommissie, de toeschouwers, de organisatie en iedereen die aan het toernooi hadden deelgenomen en wenste de prijswinnaars proficiat. Daarna was het woord aan de voorzitter van PV Leuth, Roel Brink. Hij bedankte iedereen en hij was erg tevreden over het verloop van dit onderlinge toernooi en wilde graag ieder jaar dit toernooi herhalen met de ene keer de organisatie bij PV Beek en de andere keer bij PV Leuth. Na dit dankwoord en besluit werd er nog gezellig nagezeten onder het genot van een hapje en een drankje.