Petanque wintercompetitie

Op zaterdag 9 maart werden de laatste wedstrijden gespeeld in de jeu de boules wintercompetitie van de Nederlandse Jeu de Boules Bond. De Petanque Vereniging Beek heeft meegespeeld met drie teams, met in totaal 30 spelers. PVBeek 3 behaalde de zesde plaats in de 5e klasse.

Door een knappe overwinning op Boules de Boeuf behaalde PVBeek 2 de derde plaats in de 3e klasse. PVBeek 1 moest op 9 maart uit tegen Le Chateau in Wijchen. Daar ging het lang gelijkop, en de eindstand werd 5-4. PVBeek 1 is kampioen van de 2e klasse en promoveert naar de hoogste klasse. Daardoor speelt PVBeek 1 volgend jaar tegen de top van de regio: Schijndel, Oss, Wijchen, Uden en Berlicum. Om zich op dat hoge niveau te handhaven, gaat de trainer weer hard aan de slag met de groep.
De wintercompetitie hebben we afgesloten met een feestelijk etentje bij onze sponsor Grand Café Ottenhoff in Groesbeek. Ottenhoff maakte zijn reputatie waar met een overheerlijk buffet. De wedstrijdcommissie, de teamcaptains, de scheidsrechters en de kantinevrijwilligers werden hartelijk bedankt. Op naar de zomercompetitie, waaraan weer vier equipes van PVBeek spelen.