Euregio Toernooi 2014

Op zondag 10 augustus werd in Beek-Ubbergen het jaarlijkse Euregio Petanque Toernooi gespeeld. Er waren 18 equipes op af gekomen. De teams kwamen uit Kleve, Geldern, Leuth, Montferland, Emmerich, Nijmegen en natuurlijk Beek-Ubbergen. Opvallend was dat PVBeek in de eerste ronde geen wedstrijd won, ondanks het voordeel van het eigen speelterrein. Na twee speelronden werd de tussenstand opgemaakt en werd de derde ronde samengesteld. Tot dusverre was het prachtig weer, maar tijdens de derde ronde begon het te stortregenen, waarna de wedstrijden werden vervolgd in de petanque-sporthal.

De wedstrijd om de 3 plaats ging tussen Dominique van der Linden, John Nap en Hans Bouman uit Nijmegen en Emmy van Heumen, Paul Hubbers en Dave Holster van PVBeek. Beek kwam soepel op een 12-3 voorsprong. Toen kwam Nijmegen terug tot 12-8. Beek maakte het af: 13-8.

De finale ging tussen Annemarie Schmidt, Ottmar Bitterhoff en Hans Pedain van Bouleclub Kleve ’08 en Wil Gunsing, Henk Gunsing en Gerrit van Eldijk van Vriendenkring Leuth. Kleve kwam snel op 6-0 voorsprong. Leuth kwam terug tot 6-6 maar door goed schieten kwam Kleve direct weer op 10-6. Het werd 10-10 en spannend. Leuth maakt het af door knap 3 punten dicht bij het butje te plaatsen.

Ha 3x in de finale te hebben gestaan is het Leuth eindelijk gelukt: het Euregio Toernooi 2014 is gewonnen door Wil Gunsing, Henk Gunsing en Gerrit van Eldijk van Vriendenkring Leuth.

Voor alle deelnemers was er een medaille en barbecue. Het Euregio Toernooi wordt mede mogelijk gemaakt door de ondersteuning van Euregio Rijn-Waal.