Bol-Toernooi (Beek- Ooij- Leuth)

DSC_8420Zaterdag 2 augustus werd in Beek op een stralende zomerdag het Bol-toernooi georganiseerd. Dit waren de laatste wedstrijden van het Bol-toernooi 2014.

Eerder werden er wedstrijden gespeeld in Leuth en Ooij.

Voora   f aan het toernooi kreeg iedereen koffie en thee met heerlijke cake.

Na een welkomstwoord door de voorzitter van PV Beek Frans van Heumen die daarna het woord gaf aan Jan Arnts jr. van de wedstrijdcommissie die uitleg gaf over het te spelen toernooi en wie de scheidsrechter was van deze dag .En wat huishoudelijke mededelingen van Mirjam Arnts coördinator van de activiteitencommissie kon het toernooi beginnen. Er werden 3 rondes gespeeld. Tussen de rondes door waren er heerlijke hapjes. Ook was er voldoende tijd om een broodjes gehakt of soep te eten na de eerste en tweede ronde.

Het waren gezellige sportieve wedstrijden ,scheidsrechter Jan Busser hoefde bijna niet in actie te komen. In de eerste en tweede ronde had Leuth de overhand maar in de tweede en derde ronde kwamen Ooij en Beek sterk terug.

Over het hele toernooi genomen van de gespeelde wedstrijden in Leuth Ooij en Beek hadden Beek de meeste wedstrijden gewonnen namelijk 20 en was daarmee winnaar van het Boltoernooi 2014.Leuth eindigde op de tweede plaats met 19 gewonnen wedstrijden. En Ooij eindigde op de derde plaats met 15 gewonnen wedstrijden.

De dag prijs was voor PV Beek 4 het team van Henk Janssen, Geert Wiellersen en Ger Verbeet zij hadden alle 3 de wedstrijden gewonnen en 19 + punten een geweldig resultaat .zij kregen allen een fles heerlijke rode wijn gekocht bij Wijnhuis Ranken daarbij nog een butje. Na afloop dankte de voorzitter van PV Beek de Scheidsrechter de wedstrijdcommissie de activiteitencommissie de mensen achter de bar voor hun geweldige inzet en bediening en alle deelnemers voor het mooie maar vooral sportieve toernooi.

Daarna was de prijsuitreiking en nog een dankwoord en een mededeling door de voorzitter van de Zilveren kogels uit Ooij die na zijn dankwoord mededeelde dat de beker bij het Bol on Tur toernooi in Leuth uitgereikt werd aan PVBeek. En ook de voorzitter Roel Brink van PV de Vriendenkring uit Leuth dankte iedereen.

Na afloop werd er nog gezellig nagezeten onder het genot van een hapje en drankje en daarna ging iedereen voldaan huiswaarts. De foto’s werden deze dag gemaakt door Herman Leensen fotograaf uit Ooij.

 

Jeu de boules een goed Gevoel !

 

 

Bewegen buitenlucht:

Vele mensen bewegen te weinig Jeu de Boules wordt van april tot september buiten gespeeld. Evenals de meeste sporten is Jeu de Boules een bewegingssport, die een beroep doet op uw conditie, en goed is voor de sociale contacten en is goed voor alle leeftijden zowel voor dames als heren .Deze sport is een ideaal tegenwicht tegen de dagelijkse beslommeringen in beroep en gezin. Vele ervaren dat dan ook aan de lijve. Jeu de boules in verfijnde vorm ook wel Pétanque genoemd is een sport die goed is voor je gezondheid omdat het een bewegingssport is en ook voor de sociale contacten en ontspanning binnen en buiten je eigen vereniging. Onze accommodatie ligt aan de Alde Weteringweg 3 te Beek tussen BVC en de tennisvereniging Wij zijn aangesloten bij de NJBB beschikken zowel over buiten en binnen banen en spelen zomer en wintercompetitie . Jeu de Boules is een sport die voor goede ontspanning zorgt, omdat men zowel recreatief als in competitieverband kan spelen. PV Beek heeft twee ervaren trainers Ab Busser en Jan Brussen die graag ook nieuwe leden deze bewegingssport willen leren. Belangstelling om ook lid te worden? Zowel dames als heren vanaf 30 jaar zijn welkom Info: Frans van Heumen voorzitter tel 6842593 of met Ben Kobossen wedstrijdsecretaris tel 0243780480 adres Boterbloem 44 6663 GK Lent.    

 

Jeu de boules, een goed gevoel!DSC_8422DSC_8430DSC_8418