Terugblik wintercompetitie 2012

Op zaterdag 17 maart speelde Equipe 3 van de Pétanque Vereniging Beek de laatste wedstrijd van de wintercompetitie. In Ammerzoden werd een glorieuze overwinning behaald: 3 – 6. Hiermee is de wintercompetitie van de Nederlandse Jeu de Boules Bond (NJBB) afgesloten; tijd om terug te blikken op het seizoen 2011-2012. PVBeek 3 speelde in de 5e klasse en eindigde in de middenmoot. Een prima resultaat voor de meest onervaren spelers waarvan velen voor het eerst competitie speelden. Er is -vooral door de training onder leiding van Wim van der Meer- grote vooruitgang geboekt. PVBeek 1 speelde in de hoogste klasse. De tegenstanders (Oss, Cuijk, Schijndel, Uden, Berlicum en Grave) waren meestal net iets te sterk. Wel werden er overwinningen geboekt, vooral de laatste uitwedstrijd tegen Berlicum was memorabel: 3 – 6. PVBeek 2 speelde in de 4e klasse. Door uitstekend spel, ook in de uitwedstrijden, wisten zij nipt kampioen te worden. Door dit succes promoveert PVBeek 2 naar de derde klasse.

Het seizoen werd op zaterdagavond 17 maart feestelijk afgesloten met een etentje bij ’t  Spijker in Beek. Paul Hubbers had alle resultaten op een rijtje gezet. Over het gehele seizoen heeft het kampioensteam van Albert Janssen, Marijke Janssen en Marie Hubbers het beste resultaat behaald.