Officiële opening Pétanque Vereniging Beek

Op zondag 10 juni werd het nieuwe jeu de boules buitenspeelterrein van Pétanque Vereniging Beek officieel geopend. Voortaan wordt er gespeeld direct naast de eigen Pétanque-sporthal aan de Alde Weteringweg in Beek,tussen BVC en tennis. in zijn openingswoord verwelkomde voorzitter Frans van Heumen de aanwezige-relaties en leden,en schetste de voorgeschiedenis.Frans van Heumen bedankte de Gemeente Ubbergen voor de medewerking,de aannemers en vrijwilligers voor het geleverde werk.Frans Krol van de Nederlandse Jeu de Boules Bond (NJBB)roemde dit resultaat van inzet en saamhorigheid.Tot grote verrassing van de aanwezigen presenteerde hij een enveloppe met een bijdrage van €500,00.Wethouder Leidy van der Aalst sprak haar bewondering uit voor de fraaie sportaccommodatie,en knipte het lint door.Vervolgens speelden jeugdspelers een wedstrijd.de Pétanque Vereniging Beek heeft momenteel 75 leden,waarvan de meeste minstens een keer per week spelen,op maandagavond van 19.00 tot 21.00 uur,woensdagmiddag van 14.00 tot 16.00 uur,donderdagavond van 19.00 tot 21.00 uur en zaterdagmiddag van 14.00 tot 16.00 uur.
Dinsdagavond is er training voor wedstrijdspelers,en vanaf september een onderlinge competitie.PV Beek beschikt over 2 gediplomeerde trainers en 7 gediplomeerde scheidsrechters.
Daarnaast organiseren we toernooien,doen we mee aan winter en zomercompetities van de Nederlandse jeu de Boules Bond(NJBB),en wisselen we regelmatig uit met de andere clubs in de (Eu)regio.Enkele vrijwilligers geven elke maand een jeugdtraining.De kinderen vinden het erg leuk,en sommigen doen daardoor ook mee aan de regionale training die gegeven wordt met steun van de NJBB.De Pétanque Vereniging Beek hoopt nog vele generaties op deze fraaie locatie te spelen.
Jeu de Boules een goed gevoel!