Euregio Petanque Toernooi 2013

 

Op zondag 18 augustus werd in Beek weer het jaarlijkse Euregio Toernooi gespeeld. 21 equipes uit de grensregio naar het bouleterrein aan de Alde Weteringweg. Vanwege de regen weken we uit naar de sportzaal van de PVBeek. De vrijwilligers van de activiteitencommissie hadden de sportaccommodatie mooi aangekleed en verzorgden de inwendige mens. Er was een barbecue en een loterij, beide met bijdragen van de sponsors.

 

De spelers kwamen uit Kleve, Goch, Geldern, Geldern-Pont, Xanten, Leuth, Nijmegen en Beek. Eerst werden er drie voorronden gespeeld. De beste 4 equipes gingen door naar de finales. In de spannende strijd om de 3e prijs won het team Valkatties-Nijmegen van Xanten. De finale ging tussen twee equipes van de P.V.Beek: Jan Tissen, Ben Rutten en Theo van Dreumel tegen Riet Busser, Frans van Heumen en Ab Busser. Jan, Ben en Theo namen al snel de leiding, en zo werd het via 6-2, 9-2, 10-2, 10-4 en 12-4. Bij deze stand (matchpoint) werd er wanhopig geschoten, waarbij de geschoten boule via de kant het spel in de war bracht. Gelukkig was alles gemarkeerd, en boules+butje konden correct teruggelegd worden. Jan, Theo en Ben plaatsen de winnende boule en wonnen daarmee het Euregio Toernooi 2013.

 

Dankzij de bijdrage van Euregio Rijn-Waal, onze overige sponsors, en door de inzet van de vrijwilligers kijken we terug op een succesvol toernooi. 

De fotograaf Henk Baron heeft zijn professionele fotoreportage gepubliceerd op www.henkbaron.nl.

 

Compliment

De Euregio Rijn-Waal is een samenwerkingsverband met ruim vijftig deelnemende gemeentes en instanties uit de Nederlands-Duitse grensregio rond de benedenlopen van Rijn, Maas en Waal; dit is een gebied met ongeveer 3,5 miljoen inwoners.

In de praktijk is de Eurregio onder andere verantwoordelijk voor het stimuleren van sociale contacten tussen Duitser en Nederlanders in de grensregio. Een deel van het budget wordt daarom besteed aan ondersteuning van internationale scholierenprojecten en van grensoverschrijdende sport en cultuurevenementen.

Zondag 18 augustus 2013 vond het Eurregio jeu-de-boule toernooi plaats bij de PV Beek.

36 personen namen deel aan dit toernooi. In een zeer ontspannen sfeer toch fanatiek met elkaar boulen en daarna borrelen en eten.Een miniem percentage dus van het aantal inwoners. Het onderhouden en bijwerken van de sociale contacten daarin tegen is enorm. Er zijn weer de nodige contacten gelegd met Duitse spelers om later dit jaar of volgend jaar bij elkaar op bezoek te gaan. Dat is ook de meerwaarde van dit goed georganiseerde toernooi. Een compliment voor de organisatie en de bediening meer dan waard dus: bij deze.

18 augustus 2013,  G. van Eldijk, namens de PV Leuth.