Uitwisseling PC Montferland – PVBeek

Voor het derde achtereenvolgende jaar was PV Beek te gast bij PC Montferland (Zeddam) voor de jaarlijkse uitwisseling. De weersvoorspellingen waren voor een buitentoernooi niet optimaal te noemen met 50% kans op regen. Gelukkig ligt Zeddam tussen de Hertenheuvel, Hulzenberg, Eltenberg ,Rijn en IJssel zodat de voorspellingen vaak niet helemaal kloppen met de waarheid. Zo ook deze zaterdag 7 september een geluk voor de mensen die hun vertier zoeken op de boelbanen. Het was al vroeg druk in het voormalige zandgat waar de boelbanen van PC Montferland liggen. Leden van de technische commissie waren druk in de weer om de banen en paden in optimale conditie te brengen en de vlaggen in top te hijsen, terwijl de dames van de barcommissie druk waren met het klaarmaken van heerlijke hapjes. Ook werd er gezorgd voor de koffie met iets lekkers erbij. Tegen 10.15 uur arriveerden de gasten uit Beek en het was meteen een prettig weerzien de handen werden geschud en met een bakje koffie erbij was het al snel een gezellige boel. Na de koffie werden de boules uit de tassen gehaald en werd het terrein voortvarend geïnspecteerd op ligging, hoogteverschillen, rolsnelheid enz. Om toch maar goed beslagen ten ijs te komen. Want laten we eerlijk zijn: ook tijdens een uitwisseling -al is het vriendschappelijk- wil je toch altijd je beste beentje voortzetten. Nadat er enige aanpassingen in het wedstrijdprogramma hadden plaatsgevonden (door enkele afzeggingen) kon de voorzitter wedstrijdzaken de gasten namens PC Montferland welkom heten en allen een sportieve en gezellige dag toewensen. Frans van Heumen (voorzitter van PV Beek) bedankte de gastvereniging voor de uitnodiging en sprak daarbij de hoop uit dat deze uitwisseling nog jaren mag voortduren. Hierna konden de wedstrijden beginnen. Vanaf de wedstrijdtafel was het leuk om te zien hoe de teams elkaar opzochten en na een kort gesprekje aan de wedstrijden begonnen. Dat de dag sportief verlopen is, blijkt wel uit het feit dat er maar tweemaal op de wedstrijdleiding een beroep werd gedaan: 1x om te meten en een keer voor een technische vraag. Nadat alle uitslagen binnen waren, moest er nog een barrage tot 7 punten gespeeld worden, tussen Elly Plass met Jan Gout van PV Beek en Hans Bos met Peter Smit van PC Montferland. Het werd een mooie barrage die alle belangstelling kreeg en door Hans Bos en Peter Smit met 7-5 werd gewonnen. Nadat Tonnie Berendsen de prijzen had uitgereikt, bedankte hij de deelnemers voor de gezellige dag en wenste hij  de gasten een goede reis naar Beek. De winnaars voor Beek waren Elly Plass en Jan Gout eerste plaats, Frans van Heumen en Riet Busser tweede plaats, Ab Busser en Emmy van Heumen derde plaats.          De winnaars voor PC Montferland Hans Bos en Peter Smit eerste plaats en dagwinnaars, Albert Bisseling en Anneke van Passen tweede plaats. Willem van Halteren en Annie van Halteren derde plaats.

Tonnie Berendsen. Vz. Wedstrijdzaken PC Montferland.