Zwijnbaltoernooi

Zondag 22 september werd  voor de tweede keer het Zwijnbaltoernooi georganiseerd door de wedstrijdcommissie van PV Beek. Het toernooi werd gespeeld op de buitenbanen aan de Alde Weteringweg in Beek. Er waren 30 deelnemers aan dit toernooi, de meesten waren al om 10.30 uur aanwezig en dronken gezellig samen een kopje koffie met cake. Even voor 11.00 uur was er eerst een welkomstwoord door de voorzitter van PV Beek Frans van Heumen. Frans vroeg aan de leden of ze even wilde gaan staan om een minuut stilte in acht te nemen voor Miep Wiellersen en Henk Ebben die beiden op 13 september waren overleden. Zowel Miep als Henk waren jaren lang trouwe leden van PV Beek, zij blijven in onze gedachten. Daarna was  Paul Hubbers (coördinator van de wedstrijdcommissie en tevens scheidrechter) aan het woord die samen met Adrienne Toonen het toernooi samenstelde en de indeling bekend maakte. Het was een goed georganiseerd sportief toernooi: wie het meest  geluk (zwijn) had was winnaar. Het idee van dit toernooi kwam ooit van Henk Janssen. De prijzen waren aangepast in de vorm van het toernooi. De eerste prijs werd gewonnen door Jan Arnts jr. met de meeste +punten: hij won de Zwijnbal wisseltrofee, iets lekkers van de slager en een cadeaubon. Tweede werd Jan Tissen. Derde Adrienne Toonen. De pechprijs was voor Wil Gunsing; zij had wel 3 wedstrijden gewonnen maar te weinig + punten. De aanmoedigingsprijs was voor Marie Hubbers. Na afloop van het toernooi werden de mensen achter de bar en van de activiteitencommissie bedankt voor de bediening en het verzorgen van de lekkere hapjes en drankjes. En toen zong iedereen uit volle borst Paultje bedankt…..Er werd nog even nagezeten en iedereen vond het een prettige sfeer en een goed in elkaar gezet toernooi.

Jeu de Boules een goed gevoel!