4e Ubbergse tripletten Kampioenschap

Zondag 13 oktober 2013 werd voor de vierde keer het Ubbergse kampioenschap voor tripletten gespeeld. Er waren teams uit Leuth, Ooij en Beek die tegen elkaar speelden om het Ubbergse Kampioenschap voor tripletten. Een triplettenteam bestaat uit 3 spelers. Er hadden zich 14 teams ingeschreven voor dit toernooi. Er werd begonnen met het spelen van drie wedstrijden in twee poules. De drie eerste van iedere poule moesten de finale wedstrijden spelen. Ook laatste in de poule moest nog een wedstrijd spelen. Er was een wisselbeker beschikbaar gesteld door Kinderdagopvang Dolfijn. Ook de mooie prijzen waren deze keer geschonken door Kinderdagopvang Dolfijn vanwege het 5 jarig bestaan. Paul Hubbers, coördinator van de wedstrijdcommissie en tevens scheidsrechter, organiseerde namens de wedstrijdcommissie het door hem goed georganiseerde toernooi. De dames van de activiteitencommissie zorgden voor de hapjes en de drankjes. Vooraf aan het toernooi was eerst het welkomstwoord door de voorzitter van PV Beek Frans van Heumen. Daarna kon het toernooi beginnen. Paul had het toernooi goed voorbereid en de indeling was duidelijk aangegeven en ook op welke banen er gespeeld moest worden. Opmerkelijk was dat Henk Janssen van PV Beek met zijn zoon Joris en dochter Imana  speelden. Erg leuk dat deze twee jeugdleden van PV Beek aan dit toernooi hebben deelgenomen. Nadat er in beide poules de drie rondes gespeeld waren, werden de finale wedstrijden gespeeld. De troostronde en om de derde en vierde plaats werden het eerste gespeeld. Tenslotte de finale die ging om de eerste en tweede plaats. De troostronde werd gespeeld door Albert Janssen Marianne van Thiel en Marijke Janssen van PV Beek tegen An Henk en Wilma van De Zilveren Kogels uit Ooij. Albert Marianne en Marijke van PV Beek wonnen deze troostronde na een spannende wedstrijd. Om de derde en vierde plaats speelden Jan Gout, Elly Plass en Jan Tissen van PV Beek tegen Wim Langens, Nolda Langens en Thea ten Westeneind van PV Leuth. Deze wedstrijd werd zeer verrassend gewonnen door Wim, Nolda en Thea van PV Leuth: een geweldig resultaat. De finale wedstrijd om de eerste en tweede plaats werd om 16.00 uur gespeeld. Het team van Frans van Heumen, Riet Busser en Jan Arnts sr. speelde deze finale tegen het team van Jan Arnts jr., Mirjam Arnts en Emmy van Heumen. Deze beide teams van PV Beek waren aardig tegen elkaar opgewassen; het was een sportieve en spannende finale die uiteindelijk gewonnen werd door Frans van Heumen, Riet Busser en Jan Arnts Sr. met 13 / 8. Er waren veel toeschouwers aanwezig om het spel te bekijken. Voor de prijsuitreiking was er nog een dankwoord door de voorzitter van PV Beek, daarna deelde Paul Hubbers samen met Emeline Hubbers van Kinderdagopvang Dolfijn de prijzen uit aan de winnaars. Er werd nog wat nagepraat onder het genot van een hapje en een drankje. En toen ging iedereen huiswaarts.

Jeu de boules een goed gevoel!