Uitwisseling PVBeek -PC Montferland

Zondag 9 maart speelde PV Beek thuis aan de Alde Weteringsweg 3 te Beek tegen PC Montferland een jaarlijks terugkerend toernooi, er waren 48 deelnemers.8 triplettenteams van PV Beek en 8 triplettenteams van Montferland. Het was stralend weer, daarom mocht de gene die de tos won kiezen of ze binnen of buiten wilden spelen en op welke baan. Bij aankomst kreeg iedereen koffie of thee met cake aangeboden door de activiteitencommissie. Vooraf aan het triplettentoernooi verwelkomde de voorzitter van PV Beek Frans van Heumen alle deelnemers maar in het bijzonder de spelers en toeschouwers van PC Montferland daarna gaf hij het woord aan Mirjam Arnts van de activiteitencommissie voor wat huishoudelijke mededelingen die daarop weer het woord gaf aan de wedstrijdleiding. De wedstrijdleiding was deze keer in handen van Jan Arnts en Jan Gout die ook als scheidsrechter fungeerden. Er waren leuke prijzen te verdienen door de prijswinnaars,die uitgereikt werden door Emmy van Heumen Mirjam Arnts en Frans Krol. Voordat de prijsuitreiking plaats vond dankte de voorzitter de activiteitencommissie ,de wedstrijdleiding en alle deelnemers voor het geslaagde sportieve en goed georganiseerde toernooi, wenste de prijswinnaars vooraf  proficiat met het behaalde resultaat. Deelde mede dat in September de return wedstrijden zijn bij PC Montferland. Daarna was de prijsuitreiking. Leo Okhuijsen, Fien Okhuijsen en Tonnie  Berendsen behaalde met 24 pluspunten en 3 gewonnen wedstrijden de eerste plaats voor PC Montferland. De eerste plaats voor PV Beek werd behaald door Albert Janssen, Marie Hubbers en Marijke Janssen met 16 pluspunten en 3 gewonnen wedstrijden. De tweede plaats voor PC Montferland werd behaald door Hans Bos  Frans Krol en Johan Raayman met 8 pluspunten en twee gewonnen wedstrijden. Voor PV Beek moest er nog een beslissing wedstrijd gepeeld worden ,er waren namelijk twee teams gelijk geëindigd met 7pluspunten en twee gewonnen wedstrijden. Dit waren het team van Henk Gunsing ,Wil Gunsing en Rieky Groothuizen en het team van Jan Arnts,Emmy van Heumen en Mirjam Arnts. Het team van Jan Arnts jr. Emmy van Heumen en Mirjam Arnts wonnen deze beslissingswedstrijd en eindigde  daarmee  op de tweede plaats voor PV Beek. De aanmoedigingsprijs was deze keer voor  Gert Wijgman Riet Weijers en Gerrie Weijers van PC Montferland zij eindigde met 24 – punten op de laatste plaats. Na de prijsuitreiking was er nog een dankwoord namens Montferland door Tonnie Berendsen hij dankte PV Beek voor de gastvrijheid de organisatie  en alle deelnemers voor het mooie en sportieve spel en nodigde ons uit om in September bij hun te komen spelen. Na het dankwoord was  er nog  een gezellig samenzijn en daarna ging iedereen voldaan naar huis.

Jeu de Boules een goed gevoel!