Lentetoernooi

Doordat het uitwisselingstoernooi met ’t Dupke uit St. Michielsgestel door te weinig animo helaas niet doorging , besloot onze wedstrijdcommissie alsnog een toernooi te organiseren in Beek. We wilden uiteraard graag buitenspelen , maar een flinke bui gooide nattigheid in het eten en dus werd besloten het toernooi binnen te gaan spelen. Jammer maar het was toch gezellig , hoewel het gooien binnen best wel moeilijk was ,omdat de banen ontzettend hard rolden. Net een beetje gewend en buiten ingegooid en toen opeens toch naar binnen. Het was een mêlee toernooi wat betekent dat ieder voor zich speelt. Je was dus afhankelijk van de medespeler waarmee je een gelegenheidsteam vormde. Dat kon een hele goede of een wat minder goede teamgenoot zijn, zoals jij zelf een goede of minder goede teamgenoot voor een ander kon zijn. Het trekken van een nummer bepaalde met en tegen wie je ging spelen. Op het laatst bleek bij de prijsuitreiking dat er twee dames nog een beslissend rondje moesten  spelen om de poedelprijs, kun je nagaan hoe goed er door hen was gespeeld : ieder had 31 minpunten. Emmy Burgers kon uiteindelijk deze uitslag aan haar CV toevoegen : zij was de slechtste speler van de dag. Mayke v Vliet ging met de poedelprijs strijken, zij won het extra rondje. De derde prijs ging naar Hans Bos met 18 pluspunten , de tweede prijs ging naar Jan Arnts met 23 pluspunten en de winnaar van het Lentetoernooi werd Wil Gunsing met 24 pluspunten. Na een lekker hapje en drankje hebben we de bijeenkomst besloten en zijn voldaan naar huis gegaan.