Aankondiging Euregio Toernooi: 19 augustus 2018

Euregio Petanque Toernooi

Op zondag 19 augustus wordt in Beek-Ubbergen weer het jaarlijkse Euregio Toernooi gespeeld. Ongeveer 24 equipes uit de grensregio komen dan naar het bouleterrein aan de Alde Weteringweg. Elk equipe bestaat uit 3 spelers.

De spelers komen uit Kleve, Goch, Geldern, Leuth, Ooij, Nijmegen, Montferland, Emmerich en Beek. Vanaf 11:00 uur beginnen de drie voorronden, waarna de beste equipes naar de finales gaan. Vooral bij deze spannende finales (rond 16 uur) zijn toeschouwers van harte welkom. U kunt dan zien hoe de stalen boule bij het houten butje wordt geplaatst en vervolgens weer wordt weggeschoten. Petanque is niet alleen een gezellig spel, maar deze dag vooral een uiterst serieuze sport. In 2017 werd het toernooi gewonnen door het team Horst Aussem – Erwin Wellhausen – Robert Lourens uit Kleve. Het Euregio Petanque Toernooi wordt mogelijk gemaakt door Interreg Euregio Rijn-Waal en Plusmarkt Nico de Witt.

 

Hieronder meer informatie (pdf):

Euregio Toernooi PVbeek 19 aug 2018